Připravte se na nadcházející podzim a zútulněte si interiér

Připravte se na nadcházející podzim a zútulněte si interiér

vloženo do: STYL | 0
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Podzim je tu a s ním i touha po teple a pohodlí. A ačkoliv oranžové dýně a teplé deky patří mezi klasiku, nemusíte se nutně omezovat jen na ně. Pokud chcete, aby váš interiér působil unikátně, přesto pohodlně a útulně, máme pro vás několik tipů jak na to.

Řekněte to nábytkem

Jedním z radikálnějších, ale velmi efektivních kroků, je pořízení nového kusu nábytku. Poohlédněte se po retro kouskách, jako jsou staré dobré dřevěné komody, kožená křesla nebo vintage knihovny. Ty mohou změnit ráz celého pokoje. „Kombinujte retro nábytek s moderními prvky, například s geometrickými vzory. To vytvoří zajímavý kontrast a dodá vašemu domovu stylovou atmosféru,“ upřesňuje interiérová designérka Anke Glut.

Nové barvy

Barvy výrazně ovlivňují to, jak vnímáme prostor. Podzim nemusí být jen o teplých oranžových nebo hnědých tónech. „Zvažte přidání tmavé zelené, tmavé modré nebo vínové barvy do vašeho interiéru. Zakomponovat je můžete do stěn, nábytku nebo doplňků,“ dodává Anke Glut.

Geometrické vzory a tapety

Geometrie v interiéru funguje skvěle, dodává mu osobitost a jsou-li geometrické vzory zakomponovány vkusně, dovedou interiér vizuálně zateplit. „Geometrické vzory se stávají klíčovým prvkem podzimních interiérů. Hodí se na textilie nebo i na stěnu. V takovém případě však zvolte jednu akcentní stěnu a zbytek by měl být v neutrální barvě, aby prostor nepůsobil rušivě,“ vysvětluje Glut.

Vytvořte tematické zóny

Podzim je o relaxaci a pohodlí. Vytvořte si doma tematické zóny, například čtecí koutek s pohodlným křeslem a lampou, prostor pro sledování filmů s velkými polštáři a dekami nebo jídelní koutek s rustikálními dekoracemi pro večeře s rodinou a přáteli. Tyto zóny zútulní váš domov a budete se v něm během deštivých dnů cítit dobře.

Teplé osvětlení

Osvětlení hraje klíčovou roli, obzvláště na podzim, kdy se dny pomalu zkracují. Investujte do teplého žlutého světla. Skvěle budou vypadat lampy s textilními stínítky nebo vintage žárovky.

Zútulnění interiéru na podzim nemusí být jen ve znamení tradičních dekorací. S výměnou nábytku, využitím geometrických vzorů nebo zahrnutím výrazných barevných palet můžete vytvořit jedinečný prostor, který bude harmonický a na první pohled pohodlný a útulný.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A co vy na to?